Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou fotorecept
Foto: pusta
Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 ks stredne veľké mladé |
|
4 ks |
|
600 g |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti drvená sušená |
|
podľa chuti |
|
p.p na zahustenie |
|
1 ks |
|
600 g |
|
p.p |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Z umytej cukety som pomocou zeleninovej škrabky nakrájala tenké plátky.
-
2
Nakrájané tenké plátky cukety som položila na veľký tanier, aby som ich mala nachystané na plnenie.
-
3
Očistené zemiaky som pokrájala na menšie kocky, ktoré som uvarila do mäkka, scedila som ich a s trochou vody z varenia som ich pretlačila na kašu /bez mlieka a masla/.
-
4
Do misy som dala mleté mäso, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a spracovala som dobre rukou na vláčne "cesto", ktoré som trošku zahustila strúhankou.
-
5
Z mäsového cesta som vlhkou rukou vytvarovala menšie šúľky veľkosti šírky cuketových plátkov, do ktorých som šúľky na tesno zabalila.
-
6
Cuketové závitky som vložila do pekáčika s olejom a piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 220 stupňov.
-
7
Na tanier som dala zemiakovú kašu, omastenú výpekom a 6-7 cuketových závitkov na osobu, s osminkami paradajok a zvyšné plátky cukety som ozdobne zavinula a použila na dekoráciu hotového jedla.
Diskusia k receptu