Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.
- 2
Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi 1 cm. Cestoviny uvaríme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do panvičky, v ktorej sme ohriali nakrájané jahody v javorovom sirupe.
- 3
Náš tip: Pri podávání cestoviny pocukrujeme múčkovým cukrom a ozdobíme jahodovou omáčkou a čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu