Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
3 PL
2 ks
50 ml
150 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi 1 cm. Cestoviny uvaríme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do panvičky, v ktorej sme ohriali nakrájané jahody v javorovom sirupe.

  3. 3

    Náš tip: Pri podávání cestoviny pocukrujeme múčkovým cukrom a ozdobíme jahodovou omáčkou a čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia