Orechiette s chorizom a paradajkami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. septembra 2016
Orechiette s chorizom a paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (cestoviny)
200 g
8 ks
2 ks
 čerstvá
100 g
4 ks čerstvé




Postup

  1. 1

    Chorizo olúpeme a nakrájame na kolieska. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, sušené paradajky nakrájame na kúsky. Čerstvé paradajky sparíme, zbavíme šupky, jadra a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Olivový olej zohrejeme v panvici, pridáme cibuľu, sušené paradajky a chorizo. Restujeme 2 minúty. Pridáme čerstvé paradajky, soľ a korenie.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka, premiešame s pripravenou zmesou a nastrúhaným pecorinom.

Diskusia k receptu

frezia
Talianske jedlo so spanielskou klobasou. Chorizo je pre toto jedlo velmi agresivne a s pecorinom este viac. Hodi sa k tomu klasicka salsiccia, ktora je jemna, jemne anizova a pecorino doda tomu ten spravny smrnc.
torticka
Asi si musim zaviest slovnik cudzich slov. Tie nazvy si neviem zapamätat, co znamenaju po slovensky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia