Ovocné osvieženie

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 3. októbra 2011
Ovocné osvieženie
Foto: droetker

Komerčný recept.

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
160 g
100 g
30 g
1 balíček
1 ks
Na náplň:
4 plátky
z 1 pomaranča
z 1/2 citróna
250 g
200 g
120 g
Na ozdobu:
 • (jahody, maliny, egreše,…)
2-3 lyžice
1 balíček




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: tortovú formu (priemer 26 cm) Všetky prísady na cesto dobre spracujeme na doske na hladké cesto a odložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a podľa tortovej formy z neho vyrežeme kruh s priemerom 26 cm, ktorý položíme na dno vymastenej tortovej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme po obvode formy okraje do výšky asi 3 cm. Dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 15 minút

  2. 2

    Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Pomarančovú a citrónovú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a zahrievame na ohni až do rozpustenia želatíny. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh, jogurt a cukor zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému tekutinu a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý tortový korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Na náplň naukladáme ľubovoľné ovocie a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo ovocnou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme tortu z formy a nakrájame na kúsky.

Diskusia k receptu

3sandra3
výborné osvieženie ešte na terajších pár slnečných dní
myalab
jeee, prave som ju tiez cez vikend pripravila, ale z dvojnasobnej davky na cely plech :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia