Foto: martina34
Je to recept na sllávnostnejšiu príležitosť, akou je určite aj Veľká Noc.
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 7 dcl pohár |
|
3 čl |
|
1 kelínok |
|
3 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
jeden výhonok |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré posolíme a posypeme čili korením a na jemno posekaným rozmarínom. Na každý plátok uložíme kúsok syra, krabiu tyčinku a pásik červenej papriky. Takto pripravené zrolujeme a poukladáme na pekáč, ktorý si predom vymastíme olivovým olejom. Pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pečieme asi pol hodinku.
- 2
Po pol hodinke vyberieme pekáč z rúry, odkryjeme, vložíme naspäť do rúry asi na 10 minút, ale už nie zakryté, aby sa výpek trochu odparil a mäsko sa trochu zapieklo. Ak je aj tak veľa výpeku, tak z neho odlejeme. Na závitky poukladáme zavárané marhule a zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievka: zmiešame si vajíčka s chreňom, štipkou soli, roztlačeným cesnakom a pridáme šľahačkovú smotanu a postrúhaný zvyšok syra.
- 3
Odkryté vložíme opäť do rúry a za 10 minút je to hotové. Podávame so zeleninkou alebo pre tých, čo nedelia, môže byť slávnostná varianta - hranolky a ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu