Kuracie závitky s chrenovou vatou

martina34 - fotkamartina34, 20. marca 2010
Kuracie závitky s chrenovou vatou
Foto: martina34

Je to recept na sllávnostnejšiu príležitosť, akou je určite aj Veľká Noc.

6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
100 g
1 balíček
1 ks
podľa chuti
1 7 dcl pohár
3 čl
1 kelínok
3 ks
štipka
2 PL
jeden výhonok
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré posolíme a posypeme čili korením a na jemno posekaným rozmarínom. Na každý plátok uložíme kúsok syra, krabiu tyčinku a pásik červenej papriky. Takto pripravené zrolujeme a poukladáme na pekáč, ktorý si predom vymastíme olivovým olejom. Pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pečieme asi pol hodinku.

  2. 2

    Po pol hodinke vyberieme pekáč z rúry, odkryjeme, vložíme naspäť do rúry asi na 10 minút, ale už nie zakryté, aby sa výpek trochu odparil a mäsko sa trochu zapieklo. Ak je aj tak veľa výpeku, tak z neho odlejeme. Na závitky poukladáme zavárané marhule a zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievka: zmiešame si vajíčka s chreňom, štipkou soli, roztlačeným cesnakom a pridáme šľahačkovú smotanu a postrúhaný zvyšok syra.

  3. 3

    Odkryté vložíme opäť do rúry a za 10 minút je to hotové. Podávame so zeleninkou alebo pre tých, čo nedelia, môže byť slávnostná varianta - hranolky a ryža.

Diskusia k receptu

milan2
Vyzerá to veľmi dobre, kuracinka, krabia tyčinka a syr, len si neviem predstaviť tú kombináciu marhule s chrenom, ako to chutí?
slnieckosom
Súhlasím s milan2, je to pastva pre oči :-))) A nevadí mi ani tá kombinácia, prečo nie? :-))) Ďakujem :-)
torticka
Joj, vyzerá to veľmi dobre. Všetko mám,okrem papriky, ale tú kúpim. Spravím na Veľkú noc. Krabie tyčinky mám tiež rada a takéto kombinácie mi vyhovujú
milina
@martina34 , ty sa nezdáš, listujem v receptíkoch a ajhľa receptík sa mi zapáči, otvorím ho a ktože je autor, opäť @martina34 . Šikulka, dúfam, že redakcia si ťa všimne a obdarí nejakou výhrou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia