Rezeň na pekáči

komodor - bez fotkykomodor, 8. februára 2010

Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho často, ale vždy chutí vynikajúco.

30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g
2 páry
2 ks
2 ks
1 ks
1 dcl
2 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na olejom vymastený pekáč.

  2. 2

    Bôčik zomelieme, okoreníme, osolíme a pridáme horčicu. Párky nakrájame na kolieska, varené vajcia na kocky a pridáme k bôčiku. Pridáme 2 surové vajcia a hmotu dobre premiešame. Hotovú hmotu navrstvíme rovnomerne na každý rezeň. Povrch potrieme surovým vajcom, podlejeme 1 dcl vína a pečieme v rúre. Občas podlejeme troškou vody. Pred dopečením podlejeme zvyšným vínom.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi alebo studené s chlebom

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
had
had
robim nieco podobne,je to dobre,ale tie parky?Podla mna to vsetko pokazia
komodor
Treba to vyskúšať mne osobne to chutí tak, ako je uvedené v recepte.
etika
aj mňa zaujal tento recept, určite vyskúšam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia