Veľkonočná hrudka s kôprom a cviklou
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
480 minút
príprava
príprava
90-120 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový kvet a pomaly varíme, až zmes začne hrudkovatieť. Vzniknutú masu vylejeme do gázy alebo utierky a necháme ju odkvapkať a v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.
- 2
Červenú repu umyjeme, zabalíme do alobalu a na 175 °C pečieme 1,5 – 2 hodiny. Upečenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z horčice, oleja, soli, mletého čierneho korenia, cukru a citrónovej šťavy spravíme dresing, ktorý zmiešame s červenou repou.
- 3
Vychladnutú hrudku obalíme v najemno nakrájanom kôpre. Podávame s červenou repou a s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu