Veľkonočná hrudka s kôprom a cviklou

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Veľkonočná hrudka s kôprom a cviklou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
480 minút
príprava
90-120 minút
na 175 °C

Suroviny

500 ml
6 ks
4 ks
2 PL
4 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový kvet a pomaly varíme, až zmes začne hrudkovatieť. Vzniknutú masu vylejeme do gázy alebo utierky a necháme ju odkvapkať a v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.

  2. 2

    Červenú repu umyjeme, zabalíme do alobalu a na 175 °C pečieme 1,5 – 2 hodiny. Upečenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z horčice, oleja, soli, mletého čierneho korenia, cukru a citrónovej šťavy spravíme dresing, ktorý zmiešame s červenou repou.

  3. 3

    Vychladnutú hrudku obalíme v najemno nakrájanom kôpre. Podávame s červenou repou a s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia