Zeleninové čevapčiči

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 strúčiky
2-3 ks
8 PL
3/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť. Vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo nadrobno nasekáme, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a soľ, mleté korenie, vajcia, smotanu, múku a vypracujeme tuhšiu hmotu.

  2. 2

    Necháme ju chvíľu odstáť. Potom z nej tvarujeme valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji. Podávame so zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia