Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou
Hrnček som použila 200 ml a zostatky ovocia aj mrveničky z mrazničky.
na 175-180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 ks |
|
| 1/2 hrnčeka (kryštálový jemný) |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 3 PL |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 bal. |
|
| mrazené |
|
| Posýpka: | |
| mrazená |
|
Postup
-
1
Na cesto šľahám celé vajce s trstinovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny. Postupne prilejem mlieko, olej a prešľahám. Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Cesto vylejem na okrúhly plech s priemerom 22 cm, dno ktorého som vyložila papierom na pečenie. Bok som vymastila tukom a posypala strúhaným kokosom. Navrch cesta primerane nasypem mrazené bobuľové ovocie a posypem ho škoricovou mrveničkou tiež z mrazničky.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Po čiastočnom vychladení a nakrájaní upečeného koláča je pri šálke dobrej kávy ochutnávka.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu