Ovocný koláč
Ovocný koláč

Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou

helena10 - bez fotkyhelena10, 19. marca 2024
Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou
Foto: helena10

Hrnček som použila 200 ml a zostatky ovocia aj mrveničky z mrazničky.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
1/2 hrnčeka (kryštálový jemný)
1/2 bal.
štipka
1/2 hrnčeka
3 PL
1 hrnček
1/2 bal.
 mrazené
Posýpka:
 mrazená




Postup

  1. 1

    Na cesto šľahám celé vajce s trstinovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny. Postupne prilejem mlieko, olej a prešľahám. Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Cesto vylejem na okrúhly plech s priemerom 22 cm, dno ktorého som vyložila papierom na pečenie. Bok som vymastila tukom a posypala strúhaným kokosom. Navrch cesta primerane nasypem mrazené bobuľové ovocie a posypem ho škoricovou mrveničkou tiež z mrazničky.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.

  4. 4

    Po čiastočnom vychladení a nakrájaní upečeného koláča je pri šálke dobrej kávy ochutnávka.

    Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia