Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou
Foto: helena10
Hrnček som použila 200 ml a zostatky ovocia aj mrveničky z mrazničky.
na 175-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
1/2 hrnčeka (kryštálový jemný) |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
1 hrnček |
|
1/2 bal. |
|
mrazené |
|
Posýpka: | |
mrazená |
|
Postup
-
1
Na cesto šľahám celé vajce s trstinovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny. Postupne prilejem mlieko, olej a prešľahám. Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Cesto vylejem na okrúhly plech s priemerom 22 cm, dno ktorého som vyložila papierom na pečenie. Bok som vymastila tukom a posypala strúhaným kokosom. Navrch cesta primerane nasypem mrazené bobuľové ovocie a posypem ho škoricovou mrveničkou tiež z mrazničky.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Po čiastočnom vychladení a nakrájaní upečeného koláča je pri šálke dobrej kávy ochutnávka.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu