Suroviny
1,5 - 2 kg |
|
0,7 - 1 kg |
|
|
|
4 - 6 PL |
|
3 |
|
4 |
|
2 - 3 podľa mäsa (Lidl) |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 |
|
|
|
1 pohár |
|
2 PL |
|
2-3 ks (podľa veľkosti) |
|
2 - 4 strúčiky |
|
Postup
-
1
cibulu osmažiť ,pridať pretlak,horčicu,bobkový list,klinčeky,troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania.Do toho mäso a dlho miešať,kým sa mäso nezatiahne-toto je základ gulášu!!!Pridať korenie na guláš,podliať vodou-asi 20cm,aj viac-vyparí sa pri varení.V polke varenia dochucovať,čo sú ingrediencie napísané.Víno sa vyparí,tak to môžu jesť aj deti-ale chuť to dodá.Zahusťujem na jemno nastrúhanými zemiakmi,ale potom treba častejšie miešať!!Môžu to jesť aj celiakici,aj bezlepkoví.
vam sa clovek nezavdaci,rozpise sa na 20 bodob zle je ,napise rucne -strucne zase je zle...:-))
Ale musim povedat,ze zlozenie toho gulasu nie je vobec zle..ba by som povedala vyborne,taky divinovy..ja by som tam este 2-3 gulicky borievky dala,inak nemam vyhrady vobec
toto je smet,oproti tomu,co tu clovek cita.. gulas je vyborny,viem si ho predstavit aj varit v kotliku
vitaj @srdiecko nech Ti to vari..
A ešte mi tam chýba majorán...
Ale Guláš/Goulash/Gulyás by som nedefinoval ako čisto Hungarian meal... (aj keď sa hovorí, že Maďarský je top.)
en.wikipedia.org/wiki/Goulash...
@elalea , mal si veľmi peknú profilovú fotku, prečo zrazu tento hororový profil?
Pripúšťam, že sa dá zjesť, ale musíš byť veeeeľmi hladný.
všetky kritériá gulášu, čo do surovín i technologie prípravy.
preto sa nedaj znechutiť úbohými krikľúňmi a tzv.kritikmi, pridávaj spokojne dalšie pekné recepty, o ktorých si presvedčená, že sú naozaj dobré. :-)
dávam *****
a vitaj na Varecche, nech sa ti tu páči a nech ti to dobre varí!!!
@rea trafila so klinček po hlavičke!
všetky kritériá gulášu, čo do surovín i technologie prípravy,tak si pozri svoje ostatne komenty na ine recepty na gulas co tam pises.dobre vies,ze by si takto pri priprave perkeltu alebo gulasu nepostupovala.
a hlavne, ak nebudeš "a...lolezom" dotyčnej autorky, ktorá hádže priam perly zo svojich úst, potom ti to spočíta, aj so svojimi prívržencami.
áno, guláš sa môže robiť aj tak, ako si ho robila ty, sama tu mám aj taký. :-)))
ak ti smiem poradiť, tak sa drž názoru @2010 , niekedy síce jeho kritiky nie sú príjemné, ale ten pán varí božsky, vie, o čom hovorí a nikto si netrúfa do neho skočiť, oponovať mu, lebo by ich z fleku "rozcupoval" na kúsky tých nafúkaných majstrov sveta DDDDD
a všimni si, čo milé o nich napísal, tvoj recept na rozdiel od nich pochválil :-)
jeho sa drž a váž si ho, je bezkonkurenčne najlepší vôbec!!!
prajem ti zdarné varenie :-)
.;-D,nic si z toho nerob,byva to tu aj veselsie;-D.....tak teda vitaj!;)....@pusta ,ked sa uz takto vehementne niekomu vtieras,aspon meno mu traf v komente:-DDD...
a komu sa vtieraš vehementne Ty???
kade vietor, tade plášť - však vieme, čo vieme o tvojich zábavkách i kritikách DDDDD
ak sa nemýlim, v tvojom komente pre ňu si priamo oslovil mňa, či?
prepáč, ja som recept pochválila a nemienim sa s takým ako si ty, dalej naťahovať.
a bud spokojný, nahlásila som tvoj krásny komentár :-)
dakujem.
pusta1, 14. januára 2015 o 08:37
@micanella , máš milionpercentnú pravdu,
tak to chodí v bežnom živote. :-)
treba sa povzniesť nad týchto úbožiakov, ktorí také šťastie nepoznajú v osobnom živote, len tu si kontrujú schovaní bezpečne /aspoň si to myslia/ za svoje anonymné a často viacnásobné nicky a prihrávajú si na pôsob: čím väčšia blbosť, čím väčšia hovadina,tým lepšie, toto je v podstate ich virtuálne kamarátstvo D
ty sa ich vôbec neboj, v skutočnom živote sú to len nesmelí zbabelí zakríknutí obyčajní chudáci...
Nekazme si piatkovy vecer zbytocnymi utocnymi komentarmi.
Zelame pekny vikend.
toľko múdrych slov! Máš milión percentnú pravdu!!! Tak by to napísala t
a so šľachtickým titulom, keby si ju pochválil.
@prem údrelé @srcko , a ktože sú tí traja?
Tolerujte pani Pustu. Ona má vás všetkých rada!. Veď kto by tak nezištne vám , plebejcom, poskytoval také výnimočné recepty opísané z nejakej kuchárskej knihy ako ona. Hurá, ideme na fínsky Eintopf pani Pusty
Tvoje komentáre mi v poslednej dobe idú fakt na nervy. Asi by si si mala usporiadať svoje myšlienky a radšej sa venovať svojej slovinskej domovine a zbaviť sa svojich komentárov.Kvitujem tvoje recepty ale nie tvoje pr.....né komentáre. Dnes nám tu radíš Slovákom a nie je tomu dávno, čo si .. umývala v potoku. Takže vôlo zabudol, že teľaťom bol.
var podľa svojho presvedčenia srdcom a smelo pridávaj svoje receptíky, ktoré považuješ za dobré...nevšímaj si neprajníkov a kecálkov, ktorí by radšej mohli dokazovať, čo dokážu vo svojej kuchyni uvariť miesto jalových rečí.
ver mi, že je tu kopa veľmi slušných varecháčov, ktorí vedia variť a vedia dobré jedlo aj patrične oceniť, k vôli nim sa oplatí tú elektrinu páliť!!!
dakujem za tvoj názor o mne :-))) Prajem ti zdarný a pekný víkend!
ak si z Banskej Bystrice, tak práve ty by si mal vedieť, že nemáš pravdu :-)
správne sa píše po slovensky: " k vôli" a nie podľa teba.
nech sa páči dôkaz:
www.oskole.sk/?id_cat=4&clanok=319...
vdaka vám @norbert1 a @elalea , teraz to už budem aj ja vedieť.
dakujem.
síce je to len detail, avšak máte pravdu.
bola by som veľmi rada, keby ste aj iných upozorňovali na oveľa väčšie chyby, som za čistotu jazyka bez vyrypovania, páni.
vieš ako dávno som ja zo školy už von???
to ma určite neospravedlňuje, súhlasím.
ale neospravedlňuje to nikoho, ani toho, čo má len základnú školu a tobôž nie, ak je to jeho rodný jazyk.
dúfam, že s tým súhlasíš aj ty :-)
som rada, že si mi to povedal, mohlo to byť aj bez tých okuliarov, bolo by to slušnejšie.
ok.
však som sa dala poučiť, a rada.
nechápem, na čo si toto písala, ked som uznala, že som nemala pravdu.
myslíš, že to musíš naťahovať???
varecha.pravda.sk/moja/recepty/...