Suroviny
1,5 - 2 kg |
|
0,7 - 1 kg |
|
|
|
4 - 6 PL |
|
3 |
|
4 |
|
2 - 3 podľa mäsa (Lidl) |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 |
|
|
|
1 pohár |
|
2 PL |
|
2-3 ks (podľa veľkosti) |
|
2 - 4 strúčiky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
cibulu osmažiť ,pridať pretlak,horčicu,bobkový list,klinčeky,troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania.Do toho mäso a dlho miešať,kým sa mäso nezatiahne-toto je základ gulášu!!!Pridať korenie na guláš,podliať vodou-asi 20cm,aj viac-vyparí sa pri varení.V polke varenia dochucovať,čo sú ingrediencie napísané.Víno sa vyparí,tak to môžu jesť aj deti-ale chuť to dodá.Zahusťujem na jemno nastrúhanými zemiakmi,ale potom treba častejšie miešať!!Môžu to jesť aj celiakici,aj bezlepkoví.
všetky kritériá gulášu, čo do surovín i technologie prípravy,tak si pozri svoje ostatne komenty na ine recepty na gulas co tam pises.dobre vies,ze by si takto pri priprave perkeltu alebo gulasu nepostupovala.