60 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme kypriaci prášok, postupne žĺtky a všetko dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na 2 polovice. K jednej primiešame vanilkový puding, do druhej malinový. Cestá vylejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dáme piecť.
- 2
Kým sa cestá pečú, pripravíme krém. V mlieku rozšľaháme žĺtky s múkou a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom k nej pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom. Na vychladnutý upečený vanilkový plát natrieme krém, zakryjeme ho malinovým plátom, na ktorý opäť nanesieme krém.
- 3
Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom a sneh rozotrieme na krém. Ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu