Pečená kŕmená hus alebo kačica

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme aspoň na noc do chladničky.

  2. 2

    Tesne pred pečením ju osolíme, zabalíme do hliníkovej fólie a pečieme 2 hodiny v stredne teplej rúre.

  3. 3

    Potom hliníkovú fóliu rozrežeme a keď hus ešte nie je dostatočne červená, vyberieme ju z fólie a pečieme ďalej v pekáči pri vysokej teplote, kým nedostane peknú hnedočervenú farbu.

Diskusia k receptu