Toto jedlo je aj za druhé jedlo aj za maškrtu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V 1/2 dcl vlažného mlieka s trochou cukru pripravíme kvások. V múke rozmiešame soľ, práškový cukor,roztopené maslo, kvások a prilejeme žltky rozšľahané cca v 2 dcl vlažného mlieka.Vypracujeme cesto a podľa potreby prilejeme ešte mlieko. Cesto má mať konzistenciu ako, keď robíme parenú knedľu. Necháme vykysnúť.
- 2
Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na väčší ovál,potrieme slivkovým lekvárom a zvinieme do veľkej knedle. Zabalíme do čistej utierky a varíme v pare na site cca 15 minút. Ja som sitko zdedila po mame, takže tam robím aj klasickú knedľu. Knedľu vyskúšame šparadlom,ak sa cesto nelepí je hotová.
- 3
Knedľu krájame niťou /osvedčila sa mi dentálna niť/ na kolieska ako roládu,posypeme zomletým makom, práškovým cukrom a prepusteným maslom. Rada NAVYŠE: hodí sa k nej aj slivková omáčka, ktorú som dnes pridala na varechu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu