Keď mám chuť na slanú dobrotu tak si urobím tento slaný koláč.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Šošovicu namočíme do studenej vody . Uvaríme takmer do mäka v troche vody, až sa voda odparí.Na oleji popražíme cibuľu na krájanú na pásiky a zamiešame do šošovice. Múku preosejeme pridáme maslo , soľ a smotanu a vypracujeme hladké cesto.Vyložíme ním okrúhly plech/ vymastený/.
- 2
Cesto si dáme na 10 minút predpiecť posypeme polovicou nastrúhaného syra šošovicu a druhú polovicu syra, nasekané orechy a zalejeme mliekom z rozšľahaným vajcom, dochutíme bylinkami a dáme zapiecť do zlata. Podávame zo šalátmi ktoré nám chutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu