Zapekaná šošovica

brigita - fotkabrigita, 20. januára 2010

Keď mám chuť na slanú dobrotu tak si urobím tento slaný koláč.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

100 g
1-2 ks
2 PL
2-3 ks
2 dl
100 g
225 g
2 PL
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme do studenej vody . Uvaríme takmer do mäka v troche vody, až sa voda odparí.Na oleji popražíme cibuľu na krájanú na pásiky a zamiešame do šošovice. Múku preosejeme pridáme maslo , soľ a smotanu a vypracujeme hladké cesto.Vyložíme ním okrúhly plech/ vymastený/.

  2. 2

    Cesto si dáme na 10 minút predpiecť posypeme polovicou nastrúhaného syra šošovicu a druhú polovicu syra, nasekané orechy a zalejeme mliekom z rozšľahaným vajcom, dochutíme bylinkami a dáme zapiecť do zlata. Podávame zo šalátmi ktoré nám chutia.

Diskusia k receptu

nyja
Pridala som si do kuchárskej knihy. Vyzerá to dobre. Také niečo som ešte nepočula. Som nažhavená to vyskúšať :))
iboja1
Páči sa mi. Pekné, dobré, sýte. Odskúšala som to, mám v MKK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia