Foto: olinecka
Neviem ,aká bude odozva na túto fazuľku,ale v lete si veľmi rada pripravim a potom v zime pochuťka.
50 minút
príprava
príprava
50-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Struky si očistime a pokrájame na menšie kúsky preplachneme vodou a dáme do hlbšej misy variť.Do vody dáme soli podľa uvaženia a varime asi 50-60minút.
- 2
Uvarenu fazuľku scedime a nechame vychladnúť.Kôpor si poriadne umyjeme .
- 3
Vychladnutú fazuľku dávame do mikrotenovych sačkov a pridame tam aj kôpor sačky si poukladame do mrazničky.Vyborne v zime na polievku len sa pridaju zemiaky,vhodne aj na privarok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to nákladnejšie, zaberá to miesto v mrazničke iným potravinám, ktoré iným spôsobom sa nedajú konzervovať. A ako to robím ja??
Zelenú mladú fazuľku očistím, narežem na kúsky cca 2-3 cm nasypem do pohára, nasypem do 0,7 pol KL kamennej alebo morskej soli, zalejem prevarenou vodou, pridám štipku kyseliny salicilovej, zavíčkujem a 10 min. steriluizujem. Pozor, nevarím iba sterilizujem pri 80 +- 3°C. Nechám pomaly vychladnúť a odložím do tmavej špajzky.
Fazuľka ostane krásne chrumkavá a použiteľná na rôznu prípravu.
Dobrú chuť.