Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom a čakanku som predtým používala len do Zobraziť celý popisTento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom a čakanku som predtým používala len do šalátov. Marie-Laure, sestra môjho manžela ma ale vyviedla z omylu: „Čakanku môžeš kľudne uvariť, od úplne najjednoduchšieho receptu podusenú so šunkou alebo s kuracím mäsom, v kombinácii s inými surovinami tak rozvinieš chuť.“ Hm, to je presne to, čo Francúzi ovládajú skvele – dokážu pripraviť jedlá, v ktorých chuť má niekoľko poschodí, ktoré postupne objavujete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájajte na kocky a zľahka obaľte v múke. V panvici rozpustite maslo a mäso orestujte do zlata. Osoľte, okoreňte a pridajte koňak. Odložte stranou.
- 2
Na panvici na masle rozpustite kocky slaniny, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a čakanku. Nechajte dusiť 5 minút.
- 3
Pridajte šampinóny a nechajte opäť dusiť 5 minút. K zmesi pridajte kuracie mäso a nechajte na miernom ohni dusiť 20 minút. Po 15 minútach pridajte smotanu.
- 4
Pred servírovaním posypte petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodí ryža basmati alebo cestoviny tagliatelle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kdyz osmazime prsa a zalijeme konakem (nebo jinym alkoholem, treba vinem) je dulezite ho nechat na prudkem ohni "odparit" a pak pokracovat v dalsi priprave.
Alebo len tak narychlo opekana s jablkom:
varecha.pravda.sk/recepty/cakanka-s-jablkom-fotorecept/10...
Tento tvoj recept sa mi tiez paci...