
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...

Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...

Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....

Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...

Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.

Bábovka čokoládovo-orechová
Nedávno som upiekla túto bábovku. Pri raňajkách len sa tak po nej zaprášilo. Nemalo čo...

Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...

Banánovo-kokosová pochúťka
Tento recept mám s takého minuloročného diétneho plániku Nový čas pre ženy :))) Niektorý sa možno pozastavia...

Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím
Rúru predhreme na 160 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na plech rozložíme mandle a pekanové orechy...

Pstruh na masle s rozmarínom
Recept som nasiel na nete. Maslo a ryba, vzdy dobrá kombinácia ! :)

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Colomba baranček
Väčšina ľudí pečie velkonočného barančeka klasicky každy rok z piškotového cesta a ozdobia ho snehovým...

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...

Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou
Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji,...

Kuracie rolky
Veľmi obľubujem sušené paradajky, takže aj tento recept patrí k obľúbeným.

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Výroční vejce ve sladkokyselém nálevu se slaninou
Jsem 7. den na Slovensku, jak stylové když má Varecha 7. výročí. ...

Kysnuté pečivo plnené slanou tvarohovou plnkou
Výborné slané pečivo s veľmi chutnou a jednoduchou plnkou. Hodí sa do práce, na desiatu...

100 % bryndza
Dnes sa dá zakúpiť ovčia hrudka na salaši a tak nie je žiadny problém urobiť si bryndzu...

Hrianky à la Edith
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf ...