Indická strukovinová polievka

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 23. decembra 2016

Jedna z mojich najobľúbenejších..., zahreje, prelieči trávenie.

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (alebo cícer)
700 ml
3 strúčiky
1 KL
3 stonky (nemusí byť)
1 ks veľká
1 KL
1/2 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takže šošovicu alebo cícer si namočíte vopred, cícer cez noc. Mne viac chutí cícer v tejto polievke. Na oleji osmažíte cibuľu spolu s korením, potom pridáte pretlak, scedený cícer, soľ, nakrajané zelerové stonky (nemusia byť lebo ja ich nikdy nemám doma :), pretlačený cesnak. Ak treba dolejete vodou.

  2. 2

    Keď je cícer uvarený, polievku rozmixujete a vsypete do nej hodne čerstvej petržlenovej vňate, prípadne čerstvej koriandrovej. Hotovo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Polevka vyborna, ale 700ml protlaku? Nema to spis byt nejaka rajska stava?
@Mijaita (23.12.2016 15:02)

zavaram si svoj pretlak a je to nieco medzi kecupom a rajcinovou stavou, cize ochutena rajcinova stava.
Jsem si to tak myslela. Take mam, polivku uvarim na Novy rok! :-)