Jedna z mojich najobľúbenejších..., zahreje, prelieči trávenie.
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (alebo cícer) |
|
700 ml |
|
3 strúčiky |
|
1 KL |
|
3 stonky (nemusí byť) |
|
|
|
1 ks veľká |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Takže šošovicu alebo cícer si namočíte vopred, cícer cez noc. Mne viac chutí cícer v tejto polievke. Na oleji osmažíte cibuľu spolu s korením, potom pridáte pretlak, scedený cícer, soľ, nakrajané zelerové stonky (nemusia byť lebo ja ich nikdy nemám doma :), pretlačený cesnak. Ak treba dolejete vodou.
- 2
Keď je cícer uvarený, polievku rozmixujete a vsypete do nej hodne čerstvej petržlenovej vňate, prípadne čerstvej koriandrovej. Hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zavaram si svoj pretlak a je to nieco medzi kecupom a rajcinovou stavou, cize ochutena rajcinova stava.
ved skus, ale bez toho to podla mna neni ono. ved sa to zvari dokopy s korenim, ani nezbadas.
a ešte aj grécku šošovicovú polievku, ktorú milujem.
Strukoviny a paradajky sa k sebe veľmi hodia, bola by som zvedavá aj na chuť tejto značne korenenej polievky, uložím si ju, ďakujem.
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-polievka-so-sosovicou...
a cockove parathy nebo kofty varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-polievka-so-sosovicou...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-polievka-so-sosovicou...