Makový koláč
Makový koláč

Banánovo-mandľový makovec bez lepku

novalim - fotkanovalim, dnes 08:00. Komerčný recept.
Banánovo-mandľový makovec bez lepku
Foto: novalim

Sezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. Receptov na makové koláče je neúrekom. My vám dnes predstavíme jeden na Zobraziť celý popisSezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. Receptov na makové koláče je neúrekom. My vám dnes predstavíme jeden na vynikajúci šťavnatý makovec bez lepku. Vláčnosť mu dodali banány a prevoňali sme ho škoricou a citrónovou kôrou. S černicovým lekvárom a čokoládovou polevou na povrchu bol jednoducho neodolateľný. Čo poviete, vyskúšate ho aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
20 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g studené
140 g
štipka
3 ks
170 g mletý
120 g
50 g (alebo PK alebo PK špeciál)
1 ČL
1 ČL
150 g
2-3 ks zrelé
1 PL
z 1 citróna
1 ČL
Na potretie:
Poleva:
200 g (50%)
2 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a soľ spolu vyšľaháme. Postupne pridávame vajcia a šľaháme do peny. Bude to trvať aj 7 minút. Obe múky, kypriaci prášok, jedlú sódu a škoricu spolu premiešame. Potom pridáme aj mletý mak. Postupne primiešavame k vaječnej pene.

  2. 2

    V inej miske si zmiešame citrónovú šťavu a kôru, jogurt a pretlačené banány. Pridáme do makovej zmesi a dobre zapracujeme. Cesto vylejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie s rozmermi asi 20x25 cm. Uhladíme povrch stierkou a pečieme 40-50 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

  3. 3

    Ešte horúci koláč potrieme lekvárom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým tukom. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a teraz necháme už vychladnúť, aby poleva trochu stuhla. Môžeme ozdobiť černicami alebo iným drobným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia