Foto: ancicka
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
1 ks na potretie cesta |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 7 dl /čerešňový/ |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
1/2 dl |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Listkové cesto som vyvaľkala na tenko a podľa misky som vykrojila kruhy.
-
2
Cesta som potrela bielkom a jedno som posýpala lupienkami.To cesto pôjde na vrch tortičky.
-
3
vyšľahala som šlaháčku, pridala Mascarpone a ešte dobré vyšľahala.
-
4
Potom som nastriekala na cesto.
-
5
3 dl šťavy s kompotu , zlatý klas a cukor podľa chutí uvaríme puding.Do pudingu pridám odkôstkované višne a nechám prejsť varom.Odstavím.
-
6
Rozdelím na cesto na ktorom je šľahačka.Poukladala som na seba,
-
7
Asi z 1 dl šťavy,1/2 dl griotky a 1-2 pl cukru som uvarila sirup.
-
8
Sirup je hotový vtedy,ked nám začne peniť a hustnúť . Necháme troška prechladnúť.
-
9
A polejeme tortičku.
-
10
Tortičku nechám v chlade stuhnúť.
-
11
A takto vyzerá v reze...
je to na tento spôsob, len s obmenou lístkového a píškotového cesta
Je to super.
@tatranka ,ja mám jemný zúbkovaný nožík a tým sa pekne pokrája.
Podľa fotky sa zdá odrazu upečené! Takže na takýto maglajz so surovým cestom určite ani len nepozriem. (viem - moja chyba)