Hydinové rolky plnené špenátom

58vlasta - bez fotky58vlasta, 31. januára 2010

Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe...A kuracie mäsko, mňam...

4
porcie

Suroviny

4 ks
150 g
150 g
12 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme ml. korením. Mrazený špenát necháme rozmraziť, zvyknem trochu vyžmýkať. Špenát rozložíme na vyklepané rezne, posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom, postrúhaným syrom a do stredu položíme po tri mrkvičky /buď z konzervy, alebo sú aj mrazené - tie rozmrazíme/.

  2. 2

    Zvinieme do závitkov a spevníme špáradlom alebo obviažeme niťou. Osolíme, okoreníme a vyprážame vo väčšom množstve oleja asi 5 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
So špenátom ani ja nie som kamarát a dlho som si myslela, že tú tmavozelenú gebuzinu zo školskej jedálne nikdy do úst nedám. (Ani som nedala.) Ale keď som bola po operácii, prvé jedlo, čo mi sestrička priniesla, bola špenátová polievka. Už tri dni som nejedla, tak som sa rozhodla ochutnať. Ľudia moji, tá bola dobrá! Takže teraz už špenát môžem, hlavne keď je pripravený so smotanou a cesnakom. Vyskúšam aj tento recept, uvidíme.
Aj ja som tak :) Spenát ani za svet by som nedal (pred 1-2 rokmi) :) A teraz? Mňamky :) Hlavne s vajíčkom :) So špenátom je asi každý tak :) Zastrašia ho spolužiaci v škole, vidia, počujú, že to neni dobre, tak aj oni hovoria, bez ochutnania, že to nemusia.... :)