Foto: stava
Do tohto receptu som tiez zakombinovala vlocky...som ich fanda a akosi ich vsade trepem...xixi...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
500 g bravcove a hovadzie 1:1 |
|
150 g |
|
150 ml alebo mlieko |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 ks struciky |
|
150 g na strúhanie |
|
1 kg |
|
|
|
1 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Tekvicu si umyjeme, osupeme a stred vydlabeme...pouzivame velku tekvicu. Z masa, vlociek, vyvaru, vajicka, cesnaku, horcice, pretlaku a korenin pripravime masovu hmotu, ktorou naplnime tekvicu. Na vrch hmoty poukladame tenke platky slaniny.
- 2
Naplnenu tekvicu polozime na plech tak, aby sme ziskali miesto aj na zemiaky. Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na kocky. Osolime a okorenime korenim na zemiaky. Zemiakmi vyplnime vsetko volne miesto okolo tekvice. Podlejeme vodou...asi tak 1 cm a dame piect do vyhriatej rury.
- 3
Po upeceni dame na vrch tekvice platky syra alebo syr nastruhany na hrubo. Nechame roztopit v rure este 5 minut a podavame :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu