Pasta Parmegano :)

bambi2121 - bez fotkybambi2121, 24. apríla 2010

Jednoduche a rychle

15 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

podla poctu osob
1  balenie,tak ako sa predava v supermarketoch
staci jeden  kus
2  strucky
na osobu 1 pl lyzicu
na osobu 1 cajovu lyzicku




Postup

  1. 1

    Ako prve si predvarime ploche spagetky,ako ich ja volam,scedime a premyjeme vodou. Por a susene paradajky nakrajame na mensie kusky,kolieska ci kocky,to uz podla vasho vkusu. Pretlacime si cesnak

  2. 2

    Na hlbokej rozpalenej panvicke si rozpustime maslo a pridame k nemu pretlaceny cesnak,spenatove listky,por ,susene paradajky a pesto,vsetko pekne spolu premiesame a zalejeme smotanou.Okorenime a osolime.Ak to uz zacina bublat, pridame ploche spagetky a premiesame.Zasa si pockame na bublinky,este asi 30 sekund miesame a odstavime.

  3. 3

    Podavame v hlbokom taniery posypane parmezanom,dobru chut :) Ak ma niekto rad,moze na zaciatku pridat kuracie prsia,no mne to velmi chuti aj bez nich :)

Diskusia k receptu

honestka
ploche rezance vyzerajuce ako spagety sa vacsinou volaju "Linguine" (vyslov linguini) a casto sa puzivaju s kremovymi omackami.

Nenamacas susene paradajky pred pouzitim?
bambi2121
oni su susene...ale povacsinou v takom ako keby olejovom naleve...teda my ich tuna takto kupujeme...ale ak su celkovo akoze celkom susene,namoc si ich do olivoveho oleja :)
honestka
pouzivam obidva typy, preto som sa pytala, lebo suche bez namocenia nie su velmi chutne v jedle. bola som tak pohostena...
dakujem.
alexdidi
Výborný recept.Najčastejšie ho robievam s tagliatelle.Nemusia byť vždy všetky ingrediencie, ale musí byť vždy hodne cesnaku a samozrejme parmezán.Často nedávam ani smotanu.
sjuz
jedla som to ešte s čiernymi olivami...mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia