Foto: zuzkanr
Jednduchý a rýchly recept vhodný na oslavy alebo aj na Silvestra :-) najlepšie sú vždy čerstvé.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko.
- 2
Pripravíme si pomazánku z bambína (stačí to klasické, nie to XXL), 2PL kyslej smotany, pretlačeného cesnaku (kto má rád keď je cesnak poriadne cítiť môže dať aj 5 strúčikov:-) ), nastrúhaný syr (ľubovoľné množstvo, ale aby nebola pomazánka moc hustá). Všetko spolu poriadne v miske zmiešame a natrieme na cesto.
- 3
Na pomazánku naukladáme šunkový nárez (kto má k dispozícií domácu šunku je to o 100% lepšie) alebo ak je šunka v celku, v balení, nakrájame ju na hrubšie kúsky asi tak 2mm. Cesto zatočime do rolky a dáme na 30minút do chladničky.
- 4
Rolku nakrájame na kolieska, asi 1cm ja krájam od oka. Naukladáme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska natrieme vyšľahaným vajíčkom, pokoreníme korením na pizzu a posypeme ľanovými semiačkami. Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu