Pizzové slané slimáčiky

zuzkanr - fotkazuzkanr, 27. mája 2013
Pizzové slané slimáčiky
Foto: zuzkanr

Jednduchý a rýchly recept vhodný na oslavy alebo aj na Silvestra :-) najlepšie sú vždy čerstvé.

2 plechy
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3-4 strúčiky
2 PL
 alebo domáca šunka
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko.

  2. 2

    Pripravíme si pomazánku z bambína (stačí to klasické, nie to XXL), 2PL kyslej smotany, pretlačeného cesnaku (kto má rád keď je cesnak poriadne cítiť môže dať aj 5 strúčikov:-) ), nastrúhaný syr (ľubovoľné množstvo, ale aby nebola pomazánka moc hustá). Všetko spolu poriadne v miske zmiešame a natrieme na cesto.

  3. 3

    Na pomazánku naukladáme šunkový nárez (kto má k dispozícií domácu šunku je to o 100% lepšie) alebo ak je šunka v celku, v balení, nakrájame ju na hrubšie kúsky asi tak 2mm. Cesto zatočime do rolky a dáme na 30minút do chladničky.

  4. 4

    Rolku nakrájame na kolieska, asi 1cm ja krájam od oka. Naukladáme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska natrieme vyšľahaným vajíčkom, pokoreníme korením na pizzu a posypeme ľanovými semiačkami. Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia