Postup
-
1
Mäso umyjeme,odblaníme,pokrájame na rezne,naklepeme a osolíme.Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu,očistenú mrkvu,petržlen a zeler(pokrájame na tenké plátky),vložíme priprvené rezne,pridáme bobkový list,niekoľko zrniek čierneho a nového korenia a prikryte dusíme.Keď sa šťava vyparí a mäso sfarbí dočervena,podlejeme ho horúcou vodou premiešanou s octom a dusíme do mäkka.
- 2
Mäkké rezne vyberieme,do šťavy prilejeme kyslu smotanu,ktorú sme rozmiešali s mliekom,múkou a s cukrom.Povaríme ak treba rozriedime vodou.Nakoniec vyberieme bobkový list a omáčku zmixujeme alebo prepasirujeme cez sitko.Rezne uložíme na teplú misu a omáčku podávame osobitne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu