Foto: nevenincskiralyfi
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti, či množstva porcií.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na dlhé pásiky (nekockujeme). Usmažíme na oleji.
-
2
Kým sa cibuľa smaží, nakrájame papriku na prúžky a navrstvíme na cibuľu. NEMIEŠAME! Pridáme soľ, provensálske bylinky, muškátový orech podľa chuti. Nepridávame vodu, suroviny pustia vlastnú šťavu. Prikryjeme. Počkáme, kým paprika zmäkne.
-
3
Pre docielenie sýtejšieho pokrmu môžeme na papriku pridať syr, šunku, klobásku - v podstate hocičo :)
-
4
Teraz máme dosť času, aby sme nakrájali paradajky, ktorými posypeme povrch paprík. NEMIEŠAME! Prikryjeme. Nepotrebujeme už pridávať koreniny, lebo sme to urobili v bode 2. Ani v tomto kroku nie je potrebné pridať vodu, paradajky majú dostatok šťavy. Avšak, ak máme príliš veľa tekutiny, je potrebné odkryť paradajky, aby šťava sa odparila, lečo tak bude chutiť lepšie.
-
5
Keď už máme paradajky podľa našich predstáv - mäkké, uvarené, pridáme vajíčka, ktorými pokryjeme povrch leča. Množstvo nie je stanovené, mení sa podľa počtu osôb, množstva leča. Prikryjeme a dusíme ešte chvíľku, kým sú vajíčka hotové. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu