4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky,dáme variť.Keď sú uvarené,zlejeme ale nie všetku vodu.Necháme od spodu asi 3 cm vody,roztlačíme v hrnci,zaprášime múkou.Necháme na miernom ohni prejsť varom.
- 2
Rozdelíme na 4 taniere,rozotrieme po tanieri.Cibuľku narežeme nadrobno,na oleji usmažíme do hneda.
- 3
Naporcujeme na kašu,posolíme podľa chuti.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P. S.: džadky i fučku sem tam navarím aj tu v Iowe (vynikajúce zemiaky sú zo štátu Idaho; bryndzu sa mi už trikrát sem podarilo prepašovať) a domáci majú pri jedení bubliny aj za ušami a "čamkajú" absolútne nespoločensky. Samozrejme na moju obrovskú radosť!