Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – Zobraziť celý popis Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – syrov, zemiakov, zeleniny, rýb či jahňaciny – sa dá totiž vyčarovať aj zážitková gastronómia.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme piecť. Medzitým očistíme jahňací chrbát, osolíme ho, okoreníme a opečieme na panvici z každej strany, vyberieme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4–5 minút.
- 2
Upečenú tekvicu vyberieme, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a maslo a vymixujeme na hladké pyré. Niekoľko upečených kociek si necháme na dekoráciu.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke. Studené ich zomelieme na mlynčeku, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a tvarujeme šúľance, ktoré opečieme na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu