Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. septembra 2020
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
12 g |
|
1 KL |
|
Náplň: | |
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrojíme kolieska s priemerom cca 10 cm. Kolieska uložíme na papier na pečenie.
- 2
Na jednotlivé kolieska začneme navrstvíme suroviny: drvené paradajky, mozzarella, saláma, jalapeňos, cibuľa a nakoniec čedar.
- 3
Do rúry vopred predhriatej na 200 °C dáme rozpáliť plech, na ktorý rýchlo položíme pizze spolu s papierom na pečenie. Pečieme cca 15–20 minút. Podávame horúce.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu