Špaldová pizza
Špaldová pizza

Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. septembra 2020
Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
100 ml
1 PL
12 g
1 KL
Náplň:
250 g
200 g
100 g
100 g
1 ks stredne veľká
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrojíme kolieska s priemerom cca 10 cm. Kolieska uložíme na papier na pečenie.

  2. 2

    Na jednotlivé kolieska začneme navrstvíme suroviny: drvené paradajky, mozzarella, saláma, jalapeňos, cibuľa a nakoniec čedar.

  3. 3

    Do rúry vopred predhriatej na 200 °C dáme rozpáliť plech, na ktorý rýchlo položíme pizze spolu s papierom na pečenie. Pečieme cca 15–20 minút. Podávame horúce.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia