Šmirkasové koláčiky

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 8. júna 2011
Šmirkasové koláčiky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
350 g
1/2 KL
1 ks
1 KL
 trochu
Šmirkas:
200 g
100 g
 štipka
 pokrájaná




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme rôzne tvary a upečieme v horúcej rúre.

  2. 2

    Ozdobnou trubičkou dáme na vrch „šmirkas“, ktorý sme vymiešali zo surovín na to určených s pažítkou.

Diskusia k receptu

dublinka
jeeej, takéto pagáčiky robievam, ale bez toho šmirkasu..Vďaka za nápad, vyskúšam.
3sandra3
pekné a chutné koláčiky,,, ale dosť bryndze tam ide...vyskúšam,,už cítim tú super chuť
hubata
hmmmm s bryndzou vo Zverovke asi nemusia tak šetriť ako my činžiakoví na dolniakoch. Dala by som sa ponúknuť, k tomu jedno malé točené, orosené ......
dorisa
Jednoduché, ale veľmi pekné koláčiky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia