Rebarborový džem s bazou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. mája 2022
mesačník Varecha, 23. mája 2022
Foto: Shutterstock
Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.
4 poháre
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na 4 menšie poháre (250 ml) očistíme kilogram stopiek rebarbory a nakrájame ich na kúsky. Z dvoch citrónov vytlačíme šťavu a pomaly zahrievame v hrnci spolu s rebarborou.
- 2
Pridáme 200 g kryštálového cukru, povaríme asi 5 minút. 150 g kryštálového cukru zmiešame s pektínom, pridáme k rebarborovej hmote a dôkladne premiešame.
- 3
Varíme ešte asi 5 minút, odstavíme, do džemu nasypeme otrhané drobné bazové kvietky, premiešame a naplníme do čistých pohárikov. Dôkladne uzavrieme a 20 minút sterilizujeme v rúre alebo vo vode pri teplote 80 °C.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu