Rebarborový džem
Rebarborový džem

Rebarborový džem s bazou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. mája 2022
Rebarborový džem s bazou
Foto: Shutterstock

Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

4 poháre
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg (stonky)
2 ks
350 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na 4 menšie poháre (250 ml) očistíme kilogram stopiek rebarbory a nakrájame ich na kúsky. Z dvoch citrónov vytlačíme šťavu a pomaly zahrievame v hrnci spolu s rebarborou.

  2. 2

    Pridáme 200 g kryštálového cukru, povaríme asi 5 minút. 150 g kryštálového cukru zmiešame s pektínom, pridáme k rebarborovej hmote a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Varíme ešte asi 5 minút, odstavíme, do džemu nasypeme otrhané drobné bazové kvietky, premiešame a naplníme do čistých pohárikov. Dôkladne uzavrieme a 20 minút sterilizujeme v rúre alebo vo vode pri teplote 80 °C.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha