Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...
Smotanovo-ovocné pohladenie
Keď mi po príprave ovocnej torty ostala náplň, spravila som si pár dezertíkov pre domáce mlsné...
Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát
Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u...
BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...
Kuracie prsia v negližé
Bez prílohy, može sa použiť, pri 90 DD, alebo pri delenej strave...
Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...
Slané syrové praclíky
Zo všetkých surovín zhnetieme cesto, ktoré potom necháme prikryté v chladničke odstáť 12 hodín.
Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú...
Super kurča
toto je najdeny recept a všetkym nám veľmi chuti, preto ho odporúčam na rôzne priležitosti.
Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...
Petržlenová omáčka
Vodu so soľou privedieme k varu a asi na minútu do nej vhodíme petržlen. Vyberieme ho,...
Adventný venček
Viem, že sú tu pridané krásne adventné venčeky, na rozdiel od tohto môjho dokonca jedlé....
Smažené žampiony
Ne že bych si myslel , že neznáte smažené žampiony . Ale možná , že ne všichni...
Ovsené cookies s brusnicami
Zdravšia verzia sušienok cookies vyrobená z ovsených vločiek, hnedého cukru, celozrnnej múky a s...
Pstruh s chuťou Karibiku
Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.
Cukina plnená domácou klobásou
Umyté cukiny rozrežeme po dĺžke a vyberieme dužinu z každej a nakrájame ju na drobno.
Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou
Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....
Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...
Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.
Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...
Chlieb zo zeleného čaju
Už pečiem pol roka chlieb, ale ešte som nerobila dva rovnaké. V tomto je zelený...
Koláč na slano
Prave som kupila listkove cesto. Nevedela som, ako/kdeho zohnat v zahranici. Od samej radosti...
Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....
Domáci vaječný likér
Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou...