Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle fotorecept
Foto: sjuz
Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !
príprava
Postup
-
1
Tekvicu prekrojíme na menšie kúsky.
-
2
Potrieme olivovým olejom a dáme upiecť. Trvalo to cca 20-25 minút na 200 st. C, po desiatich minútach som znížila teplotu na 170 st.C
-
3
Vyberieme dužinu, a rozmixujeme spolu s lyžicou masla a lyžicou sladkej smotany na hladký krém. Pridáme lyžicu medu a riadne premiešame.
-
4
Mušle sv. Jakuba opečieme na masle z oboch strán na masle a olivovom oleji. Pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
-
5
Foie gras taktiež rýchlo opečieme, cca minútku z každej strany.
-
6
Na masle opečieme šalviové lístky.
-
7
Na tanier dáme tekvicový krém, naň uložíme mušľu a navrch položíme foie gras. Dozdobíme opečeným lístkom šalvie na masle.
tekvicu som kúpila minulý týždeň v Metro v Rakúsku...BIO :)
Aj mušle. Foie gras je zasa z Budapešti:)