Taštičky z lístkového cesta s fazuľou, pórom, olivami a so syrom
Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 23. marca 2010
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 23. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenučké pláty, pokrájame na štvorčeky. Do ich stredu dáme vopred pripravenú zmes z uvarenej fazule, póru, pokrájaných olív, syra, vaejc a korenín. Štvorček preložíme, konce spojíme a zatlačíme jemne vidličkou.
- 2
Dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre pri teplote zhruba 180 stupňov asi 20 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Bazalka, saturejka, majorán či kôpor pôsobia proti nadúvaniu. Strukovinovým jedlám navyše dodávajú bylinkovú vôňu a chuť. Najlepšie sú čerstvé rovno zo záhonu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu