Syrové rožky s kváskom Tangzhong fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 19. januára 2011

Tak a tu nasleduje sľúbený recept s novým kváskom. Piekla som ich včera v noci, nechala do rána nezakryté na mriežke, lebo som už Zobraziť celý popisTak a tu nasleduje sľúbený recept s novým kváskom. Piekla som ich včera v noci, nechala do rána nezakryté na mriežke, lebo som už zaspávala a ráno neboli vôbec vysušené, chutili báječne. Jednoduchá a rýchla príprava, výborná chuť.

160 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

190 g
250 g
100 ml, teplé
1 ks
75 g
1 KL
2 KL
1/2 kocky alebo 6g sušené
45 g, roztopené
 sušená alebo čerstvá
 strúhaný na posypanie
  na potretie




Postup

  1. 1

    Vymiesime spolu múku, droždie rozdrobené v mlieku, maslo, kvások, vajíčko, cukor a soľ. vypracujeme elastické cesto.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme elastické cesto.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesené cesto dáme do olejom vymazanej misky ( aby sa cesto nelepilo na steny) a dáme na teplé miesto na 1-1 a pol hodiny vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 11 bochníčkov. Necháme odkryté 10 minút odpočívať.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyformujeme z nich rožky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté utierkou kysnúť v teple ešte 40-60 minút.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    20 minút pred začiatkom pečenia rozohrejeme rúru na 175 stupňov Celsia. Rozšlaháme si vajíčko, pridáme k nemu strúhaný syr a posekanú pažítku. Potrieme touto zmesou rožky a šups s nimi do pece.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 15-20 minút. Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na mriežku.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté buď zjeme alebo môžme aj zamraziť. Výhodou pri tomto type kvásku je predĺžená čerstvosť pečiva. Aj napriek tomu, že som ich cez noc zabudla na linke, ráno neboli vysušené a zachovali si takú tú "žuvaciu" elasticitu ako si pamätám z tých klasických bielych rožkov z mojej mladosti.

    Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bobarka
Vyzerajú pekne aj chutne, už sú v KK. Kde dostanem ten kvások?
katamama
Len sa pozri do receptov Tizian1cat autorke tohto receptu.
ailuj82
ale to by ste nemali také pridávať večer. Celý vankúš budem mať oslintaný... :)
1x marfra
lidia3
Na ake pečivo sa da použiť tento kvasok?
tinca
@tizian1cat ja sa asi presťahujem k tebe, ja to nemôžem pozerať v nočnú hodinu, krááása




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia