Karí prsičká so zeleninovým bulgurom
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
250 g |
|
1 ks menšia |
|
1 ks červená hrubostenná |
|
100 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks menší |
|
2 PL |
|
20 g čerstvý |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
20 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia urestujeme v kuse na oleji, pridáme časť cibule nakrájanej na mesiačiky, restujeme spolu, pridáme madras karí, rímsku rascu, najemno nakrájaný fenikel, cesnak, baklažán a škoricu. Všetko urestujeme, zalejeme vodou a necháme dusiť 45 minút.
- 2
Bulgur dáme variť do vriacej vody na 5 až 10 minút, potom ho scedíme a necháme vychladnúť.
- 3
Papriku, cuketu, zvyšnú cibuľu a paradajku nakrájame na malé kocky, krátko urestujeme na oleji a pridáme nastrúhaný zázvor. Zmiešame s bulgurom a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
este sa musis vela ucit :-)))
Polepsim sa :)))