Karí prsičká so zeleninovým bulgurom

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
Karí prsičká so zeleninovým bulgurom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g
1 ks menšia
1 ks červená hrubostenná
100 g
2 ks
300 g
2 strúčiky
1 ks menší
2 PL
20 g čerstvý
1 KL
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia urestujeme v kuse na oleji, pridáme časť cibule nakrájanej na mesiačiky, restujeme spolu, pridáme madras karí, rímsku rascu, najemno nakrájaný fenikel, cesnak, baklažán a škoricu. Všetko urestujeme, zalejeme vodou a necháme dusiť 45 minút.

  2. 2

    Bulgur dáme variť do vriacej vody na 5 až 10 minút, potom ho scedíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Papriku, cuketu, zvyšnú cibuľu a paradajku nakrájame na malé kocky, krátko urestujeme na oleji a pridáme nastrúhaný zázvor. Zmiešame s bulgurom a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
45 minut dusit kuracie prsia? Nie je to skoda energie aj prs? A aj pouzita zelenina, ktora sa s nimi dusi potrebuje minimalnu tepelnu upravu... no co ja viem, nie som sefkuchar, asi tomu nerozumiem.

Pridaj komentár k receptu: