Tvarohová panna na mäkkom vankúšiku fotorecept
Foto: ailuj82
Niečo ako krémeš :)
porcií
Suroviny
240 g |
|
štipka |
|
150 g |
|
1/2 balíčka |
|
80 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
PLNKA: | |
1 ks |
|
400 ml |
|
podľa chuti |
|
250 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
30 g |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
3 pl |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, cukrom, vanilkou. Pridáme zmäknutý tuk a žĺtka. Vypracujeme cesto a dáme ho na hodinu do chladničky.
-
2
Vychladené cesto rozdelíme na polovice. Na pomúčenom papieri na pečenie rozvaľkáme jednu časť cesta a spolu s papierom ho prenesieme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 min.
-
3
Z druhej časti cesta vykrojíme oválky /srdiečka, kvetinky/ a tiež upečieme.
-
4
Plnka: Do vriaceho mlieka zamiešame prášok Panna Cotta a varíme 1 - 2 min. Horúci krém preložíme do misky, pridáme tvaroh, maslo a cukor podľa chuti.
-
5
Z mlieka a hladkej múky uvaríme hustú kašu a horúcu ju po častiach zašľaháme do panna-tvarohovej časti :). Krém necháme vychladnúť a rozotrieme na upečený lokeš.
-
6
Piškóty potrieme lekvárom a zlepíme. Ukladáme vo väčších rozostupoch na plnku - trochu pritlačíme.
-
7
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom. Natrieme na zákusok tak, aby nebolo vidno piškóty.
-
8
Vykrojené keksy ozdobíme čoko polevou, necháme stuhnúť a poukladáme na zákusok. Odložíme do chladu aspoň na 2 hod.
-
9
Cesto krásne zmäkne, plnka a šľahačka stuhne a môžeme krájať a papkať :)
Diskusia k receptu