Dolnozemská bravčová pečeň
Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na rýchlo opečieme, tak aby pečeň zostala šťavnatá.
- 2
Okoreníme mletým čiernym korením, vegetou, najemno posekaným cesnakom a pred podávaním posolíme.
- 3
Podávame s chlebom alebo malými rožkami (kiflíky) z kysnutého cesta z hrubej múky posypané sezamovými semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
V cesku je bravcova pecen, pecene maso a bravcova pecienka sa vola jatra veprova /bravcova/. Dakujem
Pečeň /játra je vnútornosť. Nieplatí iba pre prasa.
Pečienka /pečínka je mäso upravené pečením. Nielen bravčové.