Dolnozemská bravčová pečeň

Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
Dolnozemská bravčová pečeň
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
90 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na rýchlo opečieme, tak aby pečeň zostala šťavnatá.

  2. 2

    Okoreníme mletým čiernym korením, vegetou, najemno posekaným cesnakom a pred podávaním posolíme.

  3. 3

    Podávame s chlebom alebo malými rožkami (kiflíky) z kysnutého cesta z hrubej múky posypané sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Chcel by som vediet, definiciu bravcova pecen a bravcova pecienka?
V cesku je bravcova pecen, pecene maso a bravcova pecienka sa vola jatra veprova /bravcova/. Dakujem
Ach jaj! Naozaj?
Pečeň /játra je vnútornosť. Nieplatí iba pre prasa.
Pečienka /pečínka je mäso upravené pečením. Nielen bravčové.

Pridaj komentár k receptu: