Pikantný bôčik

rulik - fotkarulik, 16. októbra 2013

Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší. Je vhodný skôr na studeno k nejakému posedeniu s Zobraziť celý popisTento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší. Je vhodný skôr na studeno k nejakému posedeniu s kamarátmi pri dobrom moku alebo opekačke na záhrade, kým sa urobí druhý chod.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
12 strúčikov
5 zrniek
5 lístkov
Zmes na potretie:
15 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
pár kvapiek
 na zakrútenie




Postup

  1. 1

    Bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a bobkové listy povaríme v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny, vykostíme a ešte teplý bôčik potrieme zmesou korenia, okamžite zabalíme do alobalu a keď vychladne dáme na 7 dní do chladničky odležať.

Diskusia k receptu

frezia
Pamätam si na to,je to vyborne,dakujem za pripomenutie a urcite coskoro urobim. Len neverim,ze to 7 dni pocka v chladnicke.
fialka49
Veru, často sme to robievali na desiatu do roboty, keď ešte nebola závodná jedáleň. Ale takto pripravený bôčik chutí aj dnes, aj ho už tak často nerobievam.
radost
tak-takéto má môj muž rád..pošli-bud dobrý kamarát..:-)
gabriele
z casu nacas tento "chlapský šmak" robim a je vynikajuci...a hned na druhy den...to cakanie 7 dni niekto mozno kedysi k receptu pripisal zo srandy...
slavka11
odzrkadluje sa na chuti ze to stoji 7 dni? Inak ukladam moze do byt dobre
mesiar50
K dnešným raňajkám by mi ten tvoj bočik dozaista pasoval.Je to vďačné jedlo či už za tepla,alebo k studeným misám.Podobným sposobom sa dá pripraviť aj paprikové ovarové kolienko,či už vykostené,alebo uvarené v celku.Ďakujem za pripomenutie.
rulik
už som ho tiež dávnejšie nerobil, ale chystám sa ,najlepšie na tom je to čakanie, treba ho strčiť dozadu do spodného šuplíka aby nebol na očiach, a tie chute naozaj potom prejdu celým mäskom a je výborný
marianne
a toto ja veru nepoznám, taký super chlapský recept, pridá sa... len to číslo odležania ma trochu prekvapkalo, ale asi to má svoj dôvod, to spravím určite aj z morčacích stehien alebo baraniny, aj keď koleno je koleno...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia