Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší. Je vhodný skôr na studeno k nejakému posedeniu s Zobraziť celý popisTento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší. Je vhodný skôr na studeno k nejakému posedeniu s kamarátmi pri dobrom moku alebo opekačke na záhrade, kým sa urobí druhý chod.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 12 strúčikov |
|
| 5 zrniek |
|
| 5 lístkov |
|
| Zmes na potretie: | |
| 15 strúčikov |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| pár kvapiek |
|
|
|
|
| na zakrútenie |
|
Postup
-
1
Bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a bobkové listy povaríme v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny, vykostíme a ešte teplý bôčik potrieme zmesou korenia, okamžite zabalíme do alobalu a keď vychladne dáme na 7 dní do chladničky odležať.








Diskusia k receptu