Pikantný bôčik

rulik - fotkarulik, 16. októbra 2013

Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší. Je vhodný skôr na studeno k nejakému posedeniu s kamarátmi pri dobrom moku alebo opekačke na záhrade, kým sa urobí druhý chod.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
12 strúčikov
5 zrniek
5 lístkov
Zmes na potretie:
15 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
pár kvapiek
 na zakrútenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a bobkové listy povaríme v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny, vykostíme a ešte teplý bôčik potrieme zmesou korenia, okamžite zabalíme do alobalu a keď vychladne dáme na 7 dní do chladničky odležať.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pamätam si na to,je to vyborne,dakujem za pripomenutie a urcite coskoro urobim. Len neverim,ze to 7 dni pocka v chladnicke.
Veru, často sme to robievali na desiatu do roboty, keď ešte nebola závodná jedáleň. Ale takto pripravený bôčik chutí aj dnes, aj ho už tak často nerobievam.
tak-takéto má môj muž rád..pošli-bud dobrý kamarát..:-)