Domáci marcipán

lelika23 - fotkalelika23, 15. decembra 2009

Vynikajúci na prípravu rôznych vianočných cukroviniek.

Suroviny

200 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vylúpeme si mandle: zalejeme ich vriacou vodou, necháme postáť asi 5minút, potom mandle zlejeme a uvolnenú šupku olúpeme. Takto pripravené mandle na jemno rozmixujeme alebo zomelieme.

  2. 2

    Niekoľko krát preosiatý cukor zmiešame s mandľami. Poriadne premiešame, najlepšie je znovu použiť mixér. Pridáme bielok a na pocukrovanej doske vypracujeme jemnú a hladkú hmotu. Nesmie sa lepiť ale ani mrviť.

  3. 3

    Marcipán skladujte zabalený vo fólii na chladnejšom mieste, ale nie v chladničke, aby vám nevyschol.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia