Vynikajúci na prípravu rôznych vianočných cukroviniek.
Postup
-
1
Vylúpeme si mandle: zalejeme ich vriacou vodou, necháme postáť asi 5minút, potom mandle zlejeme a uvolnenú šupku olúpeme. Takto pripravené mandle na jemno rozmixujeme alebo zomelieme.
- 2
Niekoľko krát preosiatý cukor zmiešame s mandľami. Poriadne premiešame, najlepšie je znovu použiť mixér. Pridáme bielok a na pocukrovanej doske vypracujeme jemnú a hladkú hmotu. Nesmie sa lepiť ale ani mrviť.
- 3
Marcipán skladujte zabalený vo fólii na chladnejšom mieste, ale nie v chladničke, aby vám nevyschol.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu