Banička fotorecept

rous5 - fotkarous5, 12. júla 2013
Banička (fotorecept)
Foto: rous5

Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovčí syr nastrúhame, lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Rozdelíme na dve časti.

    Banička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prvú časť cesta vložíme na spodok plechu, vytvarujeme a posypeme syrom. Plech netreba ničím vymastiť, môže sa použiť papier na pečenie.

    Banička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhou polovicou cesta zakryjeme vrch koláča. Trocha narežeme a potrieme žľtkom.

    Banička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 10-15min

    Banička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dalo by sa to aj s iným syrom ( akým?), neviem, či by som zohnala a kde ovčí. Ale ináč sa zdá, že to bude dobré.