Laznícky slaný koláč fotorecept
Foto: emdy
Tradičné chute... netradične
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vypracujeme si vláčne cesto z kvásku, múky, vody a oleja. Keď sa ťahá po háku je to ideal.
-
2
Z bryndze a zakysanky vymiešame plnku, osolíme a nakrájame kyslú kapustu na drobno. Z mletého mäsa vymiešame klasickú klobásovú zmes: rasca, korenie, cesnak, soľ a červená paprika.
- 3
Cesto na doske vyvaľkáme, kraj potrieme vyšľahaným vajcom. Potrieme bryndzovou plnkou a posypeme nakrájanou kapustou.
- 4
Zrolujeme a nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy a stred zatlačíme, aby sa vytvorila hlboká jamka.
- 5
Jamky naplníme klobásovou zmesou.
- 6
Potrieme rozmixovaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.
- 3
Ďakujem aj tebe 🎉🎄🎊🍸
Ďakujem. Aj tebe. A nech to v 2021 dobre varí 🍜 🍕🍛✔
Ďakujem. Aj tebe. A nech to v 2021 dobre varí 🍜 🍕🍛✔
V takejto buchte je vlastne komplet obed, kapusta, mäso aj príloha a navrch ešte ochutené bryndzou. Musím niekedy vyskúšať a na výlet to bude ako stvorené. Super recept, také slovenské chute.