Foto: renettka
Tento koláčik pečie moja 14 ročná dcéra.Sama si ho vymyslela a nám veľmi chutí...pretože vonia Vianocami a láskou :-)
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
200 ml vlažné |
|
100 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 ks čerstvé celé |
|
150 g |
|
1 štipka |
|
2 PL |
|
5-6 ks stredné |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka,1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme podkysnúť. Do misy si preosejeme múku,pridáme štipku soli,1 vajce,olej a pripravený kvások. Dôkladne vymiesime na hladučké cesto. ( dcéra tvrdí,že pekáreň nie je vhodná,pretože do cesta pri miesení ide aj kúsok srdca :- ) Necháme kysnúť aspoň 60 minút.
- 2
Cesto rozdelíme na polovicu. Každú polku vyvaľkáme na doske asi na hrúbku pol centimetra. Cesto potrieme rozpusteným maslom,posypeme dohusta škoricou a cukrom. Pridáme najemno nakrájané jablká,posekané orechy a opäť posypeme škoricou a cukrom.
- 3
Pokvapkáme maslom a zrolujeme. Takto vytvorený závin nakrájame na 1/2 centimetrové roládky,ktoré dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Vytvarujeme a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút. Sú ozaj skvelé a jedna dávka je málo :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-zo-skoricou-a-jabl...
Naozaj prevoňali celý byt a chutili vynikajúco !