Jahňacie kotlety s gratinovanými zemiakmi a krémovým medvedím cesnakom
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 1. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Jahňacie kotlety umyjeme, osušíme, potrieme olejom a grilujeme na každej strane asi 2 minúty. Na záver osolíme, okoreníme a dopekáme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10–12 minút – záleží na veľkosti kotliet. Pred podávaním jahňacie kotlety nakrájame na jednotlivé kusy.
- 2
Gratinované zemiaky: Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame (nastrúhame) na tenké plátky. Zmiešame ich so smotanou, strúhaným parmezánom, vajíčkami, dochutíme soľou a korením. Preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 165 stupňov asi na 75 minút. Po vybratí z rúry ich zaťažíme druhým pekáčom alebo plechom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krájame na porcie.
- 3
Krémový medvedí cesnak: Do kastróla dáme olej, rozohrejeme ho, pridáme najemno nakrájanú šalotku, krátko opečieme. Pridáme smotanu a zredukujeme varom na polovicu. Do pripraveného krému pridáme nakrájaný medvedí cesnak a krátko podusíme. Dochutíme soľou a korením.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu