Kurča na paprike s trenými haluškami

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Kurča na paprike s trenými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1400 g
200 g
150 ml
50 g
15 g (sladkej aj pálivej)
100 g
200 g
300 g
30 g
Halušky:
400 g
2 ks
60 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Na mierne opraženej cibuli opečieme kúsky kurčaťa, pridáme mletú papriku, speníme, zalejeme vodou, pridáme soľ a na kocky nakrájanú čerstvú papriku. Dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a omáčku zahustíme. Svetlú zásmažku zalejeme mliekom a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa potreby osolíme.

  2. 2

    Halušky: Štyridsať gramov masla vymiešame so žĺtkami, pridáme múku, soľ, mlieko a dobre premiešame. Namočenou lyžicou vykrajujeme veľké halušky a zavárame vo vriacej vode. Uvarené scedíme a pomastíme zvyšným maslom.

Diskusia k receptu