Kurča na paprike s trenými haluškami
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1400 g |
|
200 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
15 g (sladkej aj pálivej) |
|
100 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
30 g |
|
Halušky: | |
400 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Na mierne opraženej cibuli opečieme kúsky kurčaťa, pridáme mletú papriku, speníme, zalejeme vodou, pridáme soľ a na kocky nakrájanú čerstvú papriku. Dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a omáčku zahustíme. Svetlú zásmažku zalejeme mliekom a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa potreby osolíme.
- 2
Halušky: Štyridsať gramov masla vymiešame so žĺtkami, pridáme múku, soľ, mlieko a dobre premiešame. Namočenou lyžicou vykrajujeme veľké halušky a zavárame vo vriacej vode. Uvarené scedíme a pomastíme zvyšným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu