Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Teriyaki bravčový bôčik so zemiakovým pyré s wasabi

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 13. novembra 2022
Teriyaki bravčový bôčik so zemiakovým pyré s wasabi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
30 (+ odležanie) minút
príprava
360 minút
na 120 °C

Suroviny

500 g
200 ml
Zemiakové pyré:
500 g
100 ml
100 g
1 bal.
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme. V reštaurácii ho pri 66 °C varíme v špeciálnom sous-vide variči asi 8 hodín, môžete ho tiež piecť 6 hodín pri nízkej teplote v rúre vyhriatej na 120 °C, stačí ho podliať vodou a prikryť pokrievkou alebo alobalom.

  2. 2

    Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po dovarení scedíme, pridáme maslo, mlieko, wasabi pastu a dohladka vymixujeme kuchynským robotom.

  3. 3

    Uvarený bôčik namarinujeme teriyaki omáčkou, necháme odležať približne hodinu a potom ho ugrilujeme. Teriyaki omáčku dáme variť, aby sme ju zredukovali, podľa chuti dochutíme soľou a cukrom.

Diskusia k receptu