Teriyaki bravčový bôčik so zemiakovým pyré s wasabi
Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 13. novembra 2022
Sushiya Atelier v Rovinke, 13. novembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
porcie
30 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
360 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme. V reštaurácii ho pri 66 °C varíme v špeciálnom sous-vide variči asi 8 hodín, môžete ho tiež piecť 6 hodín pri nízkej teplote v rúre vyhriatej na 120 °C, stačí ho podliať vodou a prikryť pokrievkou alebo alobalom.
- 2
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po dovarení scedíme, pridáme maslo, mlieko, wasabi pastu a dohladka vymixujeme kuchynským robotom.
- 3
Uvarený bôčik namarinujeme teriyaki omáčkou, necháme odležať približne hodinu a potom ho ugrilujeme. Teriyaki omáčku dáme variť, aby sme ju zredukovali, podľa chuti dochutíme soľou a cukrom.
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu