Kurací bochník so špenátom a opekanými zemiakmi fotorecept
Foto: bogar
veľmi chutná dobrota :)
porcie
príprava
na 150-200 °C
Suroviny
|
|
, hladká múka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na potretie |
|
|
|
|
|
|
|
Koreniny: | |
červená mletá paprika, soľ, sezamové semienka, bazalka, majoránka, kari korenie |
|
Tzatziky: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
mala som už iba pol lístkového cesta , ale to mi na večeru úplne stačilo. Rozdelila som si ho na 4 časti, ktoré som vyvaľkala na pomúčenej doske :)
-
2
takto nejako sa mi to podarilo :)
-
3
pripravila som si slaninu, klobásu, cibuľu a cesnak . Všetko som na drobno nakrájala okrem cesnaku :)
-
4
pripravila som si prsia očistila, umyla, osušila , naklepala , okorenila soľou a čiernym korením z obidvoch strán :)
-
5
na suchej panvici som si opražila slaninu ktorá mi pustila masť takže netrebalo olej , potom som pridala klobásu a nakoniec cibuľu . Všetko som okorenila bazalkou , majoránkou a kari korením :) a opražila do zlatista :)
-
6
hotová zmes vyzerala asi takto . Odstavila som ju a nechala vychladnúť :)
-
7
medzi tým kým som čakala na zmes som si prichystala špenátový pretlak , ktorý som vymiešala s cesnakom (každí podľa chuti nech si dá) a dosolila :) natrela som rovnomerne na každý kus cesta :)
-
8
cesto som nechala odpočívať a začala som si chystať mäsko. Na naklepané prsia si ukladám prv slaninovú zmes potom plátok syra a na záver šunku ...
-
9
keďže sa mi zvýšil špenátový pretlak a nechcela som ho vyhodiť , rozhodla som sa ho natrieť do vnútra pŕs :) preklopila som ich na polovicu a.....
-
10
šup s nimi do stredu lístkového cesta :) cesto som si z každej strany poprehýňala a popretláčala aby sa mi pri pečení neroztrhalo a zmes nevytiekla :)
-
11
asi takto vyzeral jeden z bochníkov :)
-
12
poukladala som ich na papier na pečenie potrela žĺtkom a posypala sezamovými semienkami :) šup do trúby :)
-
13
kým sa bochníčky piekli pripravila som si tzatziky smotanu,kôpor ,pretlačený cesnak a tzatziky korenie som vymiešala , trochu dosolila a pridala som úplne najemno nastrúhanú uhorku . Vzniknutú zmes som dala so chladničky aby sa zmiešali chute :)
-
14
tak isto som si dala do ,,marinády´´ zemiaky na ktoré som použila korenie na pečené zemiaky a korenie na americké zemiaky a zaliala som to olivovým olejom :) nechala som ich 10 minút postáť a potom som ich dala piecť do rúry na druhý plech ku bochníkom :)
-
15
a tu už je hotový bochník aj so zemiakmi ktoré som podávala s tzatzikmi a šalátom (šopským pripraveným podľa môjho ďalšieho receptu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/kebab-sopsky-salat-tzatziky-/19195-recept.html ) prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu