jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
4
porcie
porcie
85 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Lososa nakrájame na široké pláty. Z nich nakrájame čo najširšie trojuholníky. Zvyšky lososa zomelieme. Zmixujeme šľahačku, lososa a citrónovú šťavu z 1/2 citróna na hladký krém.
- 2
Trojuholníky lososa zvinieme do kornútkov a naplníme ozdobnou trubičkou. Kladieme na misu vyloženú šalátovými listami tak aby sme vytvorili pyramídku. Ozdobíme plátkami citrónu a navrch na citrónový plátok dáme kôpku kaviáru ako ozdobu. Podávame vychladené.
- 3
Iná varianta: šľahačku nahradíme neochutenou majonézou a ďalej postupujeme podľa predošlého.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu