Závitky z údeného lososa

cokomilka - fotkacokomilka, 3. marca 2010

jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

4
porcie
85 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na široké pláty. Z nich nakrájame čo najširšie trojuholníky. Zvyšky lososa zomelieme. Zmixujeme šľahačku, lososa a citrónovú šťavu z 1/2 citróna na hladký krém.

  2. 2

    Trojuholníky lososa zvinieme do kornútkov a naplníme ozdobnou trubičkou. Kladieme na misu vyloženú šalátovými listami tak aby sme vytvorili pyramídku. Ozdobíme plátkami citrónu a navrch na citrónový plátok dáme kôpku kaviáru ako ozdobu. Podávame vychladené.

  3. 3

    Iná varianta: šľahačku nahradíme neochutenou majonézou a ďalej postupujeme podľa predošlého.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: