Teľacie mäso so zeleninovými špagetami

Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 15. apríla 2012
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

500 g
1 PL
Zeleninové špagety:
300 g
250 g
1 strúčik
1 KL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme.

  2. 2

    Keď sa z mäsa šťava vydusí, pridáme 5 lyžíc teplej vody a pomaly dusíme ďalej. Vodu pridávame k mäsu vždy, keď sa odparí, až kým je mäso mäkké a má zlatohnedú farbu.

  3. 3

    Zeleninové špagety: Mrkvu a cukinu nakrájame škrabkou na tenké prúžky (špagety). Pretlačený cesnak a mrkvu krátko opečieme na oleji, pridáme cukinu, osolíme a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty. Na záver pridáme šťavu z limety.

Diskusia k receptu

zvoncek
ten nápad- nazvať restovanú zeleninu ako zeleninové špagety sa mi páči, ani to mäaso tam nemusí byť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia