Terinky z mozzarelly a paradajok
Zdeněk Michálek
Šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 5. januára 2010
Šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 5. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ, korenie. Mierne zohrejeme zvyšok smotany a v nej rozpustíme 2 plátky želatíny a pridáme do nádoby. Všetko rozmixujeme.
- 2
Do druhej nádoby dáme ošúpané paradajky, soľ, korenie a bazalku. V troške vody rozpustíme zvyšok želatíny a takisto všetko rozmixujeme. Do formy vložíme fóliu a vlejeme vrstvu mozzarelly a na ňu vrstvu paradajok.
- 3
Dáme do chladničky stuhnúť. Nakrájame a ozdobíme lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte raz dík, sandra .-)